آیا میدانید ارزش غذایی و کالری جوانه ماش چقدر است ؟
آیا میدانید ارزش غذایی و کالری جوانه ماش چقدر است ؟
کالری جوانه ماش ، کالری جوانه ماش ، میزان کالری جوانه ماش ، مقدار کالری جوانه ماش ، کالری جوانه گندم
و ماش ، کالری جوانه ی ماش ، کالری موجود در جوانه ماش ، میزان کالری
جوانه ماش ، ارزش غذایی و کالری جوانه ماش ، کالری ماش چقدر است
در این مطلب از سایت جسارت
به میزان ارزش غذایی و کالری جوانه ماش می پردازیم.امیدواریم این مطلب
مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.شاید برایتان جالب باشد که جوانه ماش
نسبت به دانه ماش 15 درصد کمتر کالری دارد.کربوهیدرات آن 15 درصد کمتر است
و پروتئین قابل دسترس ان 30 درصد بیشتر از خود ماش است.جالب است که کلسیم
ان 34 درصد افزایش پیدا می کند و پتاسیم ان 80 درصد بیشتر از خود ماش
است.سدیم ان نیز 7 برابر ماش می شود و اهن ان 40 درصد بیشتر است و میزان
فسفر ان 56 درصد بیشتر است و ویتامین آ در ان تقریبا 3 برابر است
این گیاه برای اولین بار در هند رشد کرد. شواهد باستان شناسی نشان می دهند که ماش در حدود ۴۵۰۰ سال پیش در تمدن Harappan در منطقه پنجاب در هند رشد کرده است.محققان ماش ها را به دو گونه مختلف تقسیم می کنند نوعی که در جنوب هند رشد می کند و دانه های بزرگتری دارد از حدود ۳۰۰۰ سال پیش درو می شود و نوعی دیگر که در شمال هند رشد کرده ، دانه های کوچتری دارد و قدیمی تر است. ماش پس از مدتی از هند به چین و سایر نقاط آسیای جنوب شرقی هم گسترش یافت.سوابق نشان می دهند که در تایلند حدود ۲۲۰۰ سال است که از ماش استفاده می کنند. در حدود قرن ۹ یا ۱۰ میلادی به آفریقا آمد و در این منطقه به علت هوای گرم رشد مناسبی دارد و تغذیه مناسبی برای افراد این منطقه است.در ایالات متحده آمریکا از سال ۱۸۳۰ تا کنون مصرف ماش رشد کرده و امروزه ۷۵ درصد از میزان این دانه در آمریکا از هند و چین وارد می شود.
کالری جوانه ماش
ماش همانند نخود و عدس از خانواده حبوبات است که سرشار از فیبر، پروتئین، آنتی اکسیدان و مواد مغذی گیاهی و طبیعی است.
اما متاسفانه در اکثر نقاط جهان از این نوع حبوبات کمتر استفاده می کنند و بیشتر از نخود یا لوبیا سیاه استفاده می کنند.
در حالی ماش ممکن است برای بسیاری از مردم آمریکا جدید باشد اما هزاران سال است که ماش و جوانه ماش عضوی از عادات غذایی مردم هندوستان است.
امروزه از ماش و جوانه ماش در سوپ های کنسرو شده و کنار بشقاب ها در رستوران استفاده می شود.
چیزهایی که باید درباره ماش و جوانه ماش بدانید:
ماش سرشار از درشت مغذی ها و ریز مغذی ها هستند مانند :
منیزیم، فولات، مس، روی و ویتامین های خانواده B و ویتامین C و K می باشد.
مصرف دانه های ماش به سرعت به انسان احساس سیری می بخشد ، سرشار از پروتئین، نشاسته و فیبر رژیمی هستند.
دانه های ماش به علت خواص بالایی که دارند در برابر بیماری مزمن ، بیماری های سن پیری مانند بیماری قلبی، سرطان و چاقی انسان را مصون نگه می دارد.
شواهد بسیاری نشان داده است که غذاهای مشتق شده از گیاهان به صورت بالقوه برای سلامتی انسان مفید هستند و
از بروز بیماری ها مزمن جلوگیری می کنند. در میان منابع پروتئین های گیاهی ، ماش بیشترین توجه را به سوی خود جلب می کند.
همانطور که می دانید ماش یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است.
طبق تحقیقات مجله مرکزی شیمی ماش و جوانه ماش خاصیت آنتی اکسیدانی ، ضد میکروبی، ضد دیابتی ، ضد فشار خون و ضد تومور دارد.
با مصرف جوانه های مختلف می توانید مقدار قابل توجهی از ویتامین هایB را به بدن برسانید.
توجه به این موضوع که تامین ویتامین هایC وE، بتاکاروتن و سلنیوم می تواند از اکسیداسیون چربی ها در بدن جلوگیری کند و
نیز تأمین منیزیم می تواند فشار خون را کنترل نماید، به نقش مهم جوانه ها و گنجاندن آنها در برنامه غذایی روزانه بیشتر پی می بریم.
میزان کالری جوانه ماش
یک پیمانه ماش پخته شده حاوی مواد زیر است (درصد ها به صورت میزان مجاز مصرف روزانه پیشنهادی برای یک خانم بزرگسال است):
۲۱۲ کالری
۱۴ گرم پروتئین
۱۵ گرم فیبر
۱ گرم چربی
۴ گرم قند
۳۲۱ میکروگرم فولات (۱۰۰٪)
۹۷ میلی گرم منیزیم (۳۶٪)
۰٫۳۳ میلی گرم ویتامین b1 تیامین (۳۶٪)
۰٫۶ میلیگرم منگنز (۳۳٪)
۷ میلیگرم روی (۲۴ درصد)
۰٫۸ میلی گرم اسید پانتوتنیک ویتامین B5 (8٪)
۰٫۱۳ میلی گرم ویتامین B6 (11٪)
۵۵ میلی گرم کلسیم (۵٪)
اگر شما یک پیمانه جوانه ماش را به صورت خام مصرف کنید ، هر لیوان حدودا ۳۱ کالری و ۳ گرم پروتئین و ۲ گرم فیبر دارد.
ارزش غذایی و کالری جوانه ماش
ماش حاوی کربوهیدراتها و پروتئینها است و برای سبک زندگی سالم بسیار سودمند است.
هر وعده (یک فنجان) جوانه ماش حاوی 6.2 گرم کربوهیدرات کلی است که 1.9 گرم از آن فیبر است (فیبر برای سلامت دستگاه گوارش و عملکرد منظم آن لازم است).
یک فنجان جوانه ماش 3.2 گرم پروتئین دارد که برای سلامت دستگاه ایمنی و حفظ عملکرد بافتها لازم است.
همچنین کمتر از یکچهارم گرم چربی دارد ازاینرو غذایی کمکالری محسوب میشود.
جوانه ماش به خاطر تأمین مقدار زیادی ویتامین برای بدن، فواید زیادی برای سلامتی دارد.
میزان ویتامین ث موجود در آن چندین نوع بافت ازجمله غضروف و پوست را تقویت و مستحکم کرده و با تأثیر آنتیاکسیدانی خود با پیری سلولها مبارزه میکند.
ویتامین کا موجب انعقاد بهموقع خون شده و به بافتهای استخوان مواد غذایی میرساند.
هر یک فنجان جوانه ماش 13.7 میلیگرم ویتامین ث و 34.4 میکروگرم ویتامین کا دارد که 15% از مقدار توصیهشده روزانه ویتامین ث برای مردان و 18% از این مقدار را برای زنان تأمین مینماید.
همچنین 38% و 27% مقدار ویتامین کا توصیهشده روزانه را به ترتیب برای زنان و مردان تأمین میکند.
به نظر می رسد که جوانه ماش نسبت به دانه ماش خواص دارویی و مواد مغذی بیشتری دارد و هضم آن را آسان تر می کند، بنابراین سعی کنید تا جوانه آن را مصرف کنید.
کالری جوانه ماش
مواد معدنی موجود در جوانه ماش نیز برای سلامتی مفید است.
بدن از مس برای عملکرد ایمنی و نیز حفظ عملکرد مغز و کمک به جذب آهن استفاده میکند.
منگنز با کمک به تولید هورمونهای جنسی بهسلامت دستگاه تولیدمثل کمک میکند و همچنین بافتهای همبند بدن را تقویت میکند.
هر یک فنجان جوانه ماش 0.2 میلیگرم منگنز در اختیار بدن قرار میدهد که 11% از مقدار موردنیاز روزانه را برای زنان و 9% برای مردان تأمین میکند.
هر وعده (یک فنجان) جوانه ماش حاوی 171 میکروگرم مس بوده و 19% مس موردنیاز روزانه را تأمین مینماید.
کالری جوانه ماش چقدر است
تغییرات شیمیایی که در دانه ها در حین جوانه زدن رخ می دهد باعث می شود املاح و ویتامین های آن افزایش یابد.
به طور کلی در فرایند جوانه زدن ویتامین ها، املاح و پروتئین به مقدار زیادی افزایش می یابد ولی کالری و کربوهیدرات کاهش می یابد.
افزایش پروتئین در حین جوانه زدن در اثر شکسته شدن مولکول های کربوهیدرات و ترکیب آن ها با نیتروژن موجود در هوا می باشد که
این ترکیب، اسیدهای آمینه را تشکیل می دهد. در اثر این فعل و انفعال مقدار کربوهیدرات کاهش می یابد و به طور کلی می توان گفت که
این تغییرات شیمیایی باعث ایجاد پروتئین قابل جذب و هضم در بدن می شود.
عنصر سدیم در هضم غذا در معده و روده نقش حیاتی داشته و باعث دفع دی اکسید کربن از بدن می شود.
دانه خشک سبزی ها، غلات و حبوبات فاقد ویتامینC هستند ولی در هنگام جوانه زدن مقدار زیادی ویتامینC تولید می کنند که در
متابولیسم پروتئین های بدن نقش بسیار مهمی ایفا می کند.
افزایش ویتامینC در جوانه ها ناشی از جذب عناصر موجود در هوا در هنگام جوانه زدن است.
حتماً جوانهها را پیش از مصرف کامل بپزید، زیرا به دلیل رشد جوانهها در مکانی گرم و مرطوب، خطر آلودگی میکروبی که موجب مسمومیت غذایی میشود در آنها بالا است.
جوانه ماش پخته را بهعنوان پایه غذای سرخکردنی میتوانید استفاده کنید چراکه بسیار کمکالری است و میتوانید مقدار زیادی جوانه ماش را بدون زیادشدن کالری دریافتی مصرف کنید.
همچنین میتوانید با میوهها و سبزیجات دیگر آن را بپزید و معجونی مقوی و مغذی تهیه نمایید. طعم ملایم جوانه با کلم و آب سیب هماهنگی خوبی دارد و میتواند نوشیدنی مناسبی برایتان باشد.
کالری جوانه ماش
- ۹۷/۰۷/۰۵